KONCEPT

Opis vadbe Koncept

Koncept vadba je skupinska vadba, ki traja 60 minut. Vsebuje elemente Cross Fit vadbe. Gre za intenzivno vadbo, ki vključuje zelo visoke obremenitve in zahtevne gibe. Pri vadbi Koncept pokrivamo aerobno in anaerobno vadbo, kardio vadbo, trening za moč in vaje za fleksibilnost.

Vadba vključuje zelo raznolike vaje iz različnih področij. Koncept je kombinacija vadbe z lastno težo in številnimi pripomočki (proste uteži, uteži na palici, kettlebelli, medicinske žoge, kolebnice, vrvi, drogovi za dvigovanje telesa, gimnastični krogi,…).

Koncept vadba temelji na visoko intenzivnem intervalnem treningu, ki vključuje zelo intenzivne in težje vaje.

PRVI TRENING JE ZATE BREZPLAČEN!

Te zanima, kako je videti trening pri nas? Naredi nekaj dobrega zase in ga preizkusi. Prva ura skupinske vadbe ali fitnes treninga je zate brezplačen.

Kako vadba Koncept poteka?

 • Na začetku poskrbimo za dinamično ogrevanje, ki vključuje veliko skakanja, počepanja, izpadnih korakov, sklec in dvigovanja trupa.
 • Nadaljujemo z vajami, kjer delamo na moči ali drugih sposobnostih. V tem delu dvigujemo uteži s počepom ali mrtvimi dvigi in izvajamo vaje za izboljšanje drugih sposobnosti (primer: počep na eni nogi za krepitev ravnotežja).
 • V glavnem delu sledi sklop od treh do štirih vaj, ki jih trener predpiše vsakokrat drugače. Trener določi število ponovitev vaj iz tega sklopa. Vaje, ki jih skušamo ponoviti čim večkrat, skušamo narediti v čim krajšem času.
 • Na koncu sledi ohlajanje in razteg.
apolon-gym-vadba-koncept-2

Kaj lahko z vadbo
Koncept dosežeš?

POVEČANA PORABA KALORIJ

Vadba vpliva na povečano porabo kalorij po končani vadbi. Kalorije porabljamo še dva dni po vadbi in tudi v mirovanju. S takim načinom vadbe močno pospešimo presnovo, izgubljamo odvečne maščobe in pospešeno hujšamo. Vadba je idealna za oblikovanje postave. S pomočjo te vadbe lahko dosežete maksimalno pripravljenost na področju vzdržljivosti, moči, gibljivosti, eksplozivnosti, hitrosti, lahkotnosti, ravnotežju, koordinaciji, točnosti in srčno žilnih ter dihalnih sposobnostih.

S pomočjo vadbe Koncept

LAHKO

 1. Izboljšate samopodobo
 2. Bolje spoznate sebe in zmogljivosti svojega telesa
 3. Zmanjšate možnost poškodb v vsakdanjem življenju
 4. krepite različne mišične skupine;
 5. izboljšate splošno telesno pripravljenost;
 6. povečate moč in vzdržljivost;
 7. izboljšate moč vezi in ligamentov;
 8. povečate gostoto kostnega tkiva (deluje preventivno proti osteoporozi);
 9. izboljšate telesno držo in mišična sorazmernost celega telesa;
 10. zvišate stopnjo metabolizma;
 11. okrepite imunski sistem;
 12. izboljšate psihično moč;
 13. krepite timski duh;
 14. pridobite nove prijatelje;
 15. izgubite odvečne kilograme …

ALI JE VADBA KONCEPT PRIMERNA ZATE?

Ta oblika vadbe je primerna predvsem za bolj trenirane posameznike, ki so tekmovalni in pri vadbi potrebujejo večje izzive. To obliko vadbe boste prav tako vzljubili tisti, ki želite pripadati skupnosti in iščete podporo ter spodbudo v vadbi. Za tak način vadbe je namreč značilno, da se vadeči povežejo v trdno skupnost in med sabo spletejo močne prijateljske vezi.