SKUPINSKE VADBE

Skupinske vadbe različnih težavnosti!

Boot Camp

povečanje gibljivosti telesa, izboljšanje ravnotežja, pospešitev regeneracije telesa, izboljšanje telesne drže, zmanjšanje verjetnosti poškodb

Spinning

oblikovanje postave, povečanje koncentracije in stabilizacije, povečanje moči, gibljivosti in telesne funkcionalnosti, izboljšanje telesne drže

Koncept

oblikovanje postave, povečanje moči, pridobitev kondicije, izboljšanje stabilizacije, zvišanje mišičnega tonusa

Pilates

odpravljanje bolečin v ledvenem predelu, krepitev trupa, izboljševanje drže, zmanjševanje stresa, krepitev mišičnega tonusa

Funkcionalna vadba

preventivna vadba za poškodbe, popravljanje telesne drže, proti bolečinam v sklepih

Zdrava hrbtenica

pravilna drža, krepitev trebušnega steznika, učenje pravilnega dihanja

Mobility

oblikovanje postave, izboljšanje vzdržljivosti, krepitev nog, prsnih, trebušnih in hrbtnih mišic

PRVA VADBA JE ZATE BREZPLAČNA!

Te zanima, kako je videti vadba pri nas?  Naredi nekaj dobrega zase in jo preizkusi. Prva ura vadbe je zate BREZPLAČNA.

Opis vadbe Boot Camp

Vadba Boot Camp, katere ime izvira iz vojaškega načina treningov, je oblika funkcionalne vadbe, pri kateri boste uporabili predvsem lastno težo in s tem enakomerno aktivirali vse mišične skupine.

Tehnično nezahtevne vaje so sestavljene iz kombinacije sklec, trebušnjakov, sonožnih poskokov, počepov, dviganja uteži in teka.

Pri vajah prav tako uporabljamo različne predmete kot so to medicinske žoge, kolebnice, elastične trakove, olimpijske palice, funkcionalni pripomoček TRX (Total Resistance eXercise), kettlebelle, ročke za sklece in druge.

Boot Camp je intervalen in zabaven način vadbe.

Zaradi intenzivnosti in načina vadbe izboljšamo vzdržljivost in moč.

S tem načinom vadbe med drugim telo pripeljemo do skrajnih zmogljivosti pri čemer, ob sočasni vključitvi več mišičnih skupin, naše telo porabi več kalorij. Na ta način prav tako pospešimo metabolizem.

Kaj lahko z vadbo dosežeš?

Vadba je izjemno učinkovita pri oblikovanju postave.

S pomočjo redne vadbe, ki jo lahko pri nas izvajate individualno ali v skupini, krepite splošno telesno pripravljenost in vzdržljivost.

Na ta način krepite in zboljšujete psihično moč, kar pa vpliva na sproščanje negativnih učinkov stresnega načina življenja.

Posebnost te vadbe je krepitev ekipnega duha in druženje, ki se iz prostora za vadbo prenaša tudi v zasebno življenje.

Opis vadbe Spinning

Spinning je kardiovaskularni trening na stacionarnih kolesih Spinnerjih.

Spinnerji so enostavna in biomehansko oblikovana kolesa.

Vadbo vodi profesionalno usposobljeni inštruktor, ki udeležence spodbuja k individualnemu nastavljanju obremenitev (težavnosti).

Pri Spinningu potiskamo pedale in z različnim tempom simuliramo naravne kolesarske razmere, kot sta klanec in ravnina.

V tem programu je največji poudarek na merjenju srčnega utripa in 5 različnih vrstah treninga glede na intenzivnost (od aktivnega počitka do simulacije tekme).

  • Okrevanje (Recovery): To je nizko intenzivna vadba, namenjena regeneraciji in aktivnemu počitku. Maksimalna obremenite srčne frekvence je od 50 % do 65 %.

    Vzdržljivost (Endurance): V tem delu je poudarek na aerobnem treningu, izgorevanju maščob in pridobivanju osnovne vzdržljivosti. Vaje, ki jih izvajamo, so ravnina, tek in skoki. Maksimalna obremenite srčne frekvence je od 65 % do 75 %.

    Moč (Strenght): To je kombinacija aerobnega in anaerobnega treninga. Poudarek je na treningu moči, pridobivanju vzdržljivosti v moči in izgorevanju maščob. Po ogrevanju izvajamo klanec sede in stoje, tek z obremenitvijo in skoke v klanec. Maksimalna obremenite srčne frekvence je od 75 % do 85 %.

    Interval: Ta del treninga ima največji razpon intenzivnosti. Gre za kombinacijo aerobne in anaerobne vadbe, kjer izgorevajo maščobe. Pri tem razvijemo moč, hitrosti ter izboljšujemo frekvenco in ritem. Pri intervalu izvajamo vse vaje. Maksimalna obremenite srčne frekvence je od 65 % do 92 %.

    Tekmovalni dan (Race Day): Ta del treninga je visoko intenziven ter ga uporabljamo kot test pripravljenosti in kontrole našega treninga, tako s psihičnega kot s fizičnega vidika. Maksimalna obremenite srčne frekvence je od 80 % do 95 %.

Kaj lahko z vadbo dosežeš?

Treningi so namenjeni izboljšanju splošne vzdržljivosti, tehnike pedaliranja, hitrosti, pridobivanju vzdržljivosti in izgubi maščobe.

Poleg intenzivnosti, ki je pomembna za doseganje želenega cilja, vas pri Spinningu naučimo še pravilnega načina dihanja, pravilnega načina treninga (aerobno/anaerobno), osredotočenosti in psihičnih priprav.

Opis vadbe Koncept

Apolon Koncept ni aerobika, ni telovadba, ki jo izvajajo v šolah… koncept je čisto zares pravi trening!
Primeren je za vsakogar, četudi se sprva zdi, da gre za napreden program. 
Z našo koncept vadbo boste izboljšali telesno sestavo, izoblikovali mišice ter nabrali kondicijo in na splošno, izboljšali boste telesno pripravljenost.
 
Ne skrbite, tudi trebušne mišice bomo natrenirali in to zelo preprosto – s smehom!
 
Kaj vključuje:
– tehnika pravilne izvedbe vaj
– trening z obremenitvijo
– aerobna vadba
– elementi crossfit vadbe
– uporaba različnih pripomočkov (ročke, kettlebelli, elastike, kardio naprave,…)
– super trenerje, ki so odprti za kakršnakoli vprašanja

Kaj lahko z vadbo dosežeš?

Vadba vpliva na povečano porabo kalorij po končani vadbi. Kalorije porabljamo še dva dni po vadbi in tudi v mirovanju. S takim načinom vadbe močno pospešimo presnovo, izgubljamo odvečne maščobe in pospešeno hujšamo. Vadba je idealna za oblikovanje postave. S pomočjo te vadbe lahko dosežete maksimalno pripravljenost na področju vzdržljivosti, moči, gibljivosti, eksplozivnosti, hitrosti, lahkotnosti, ravnotežju, koordinaciji, točnosti in srčno žilnih ter dihalnih sposobnostih.

Opis vadbe Pilates

Pilates je vadba, ki zajema tako fizični kot miselni pristop posameznika, združuje misli in telo, ter zahteva intenzivno zbranost. Pilates je osnova za vsako nadaljnjo športno udejstvovanje in nadgrajevanje ter je baza, da lahko telo dobro sedi, stoji in hodi, predvsem pa, da se lahko ukvarja z drugimi športi in prenaša vsakodnevne obremenitve.

Uporablja se je ogromno v preventivnih in rehabilitacijskih programih ter programih kondicijske priprave športnikov.
Cilj vadbe pilatesa je, da res dobro začutimo svoj center telesa (jedro, ”core”) in s tem pripadajoče mišice in mišične skupine, ter ozavestimo gibanje telesa kot celote.
Filozofija pilates vključuje čudovito kombinacijo telesne ozaveščenosti, dihanja in tekočega, nadzorovanega gibanja.

Kaj lahko z vadbo dosežeš?

1. Preprečevanje in odpravljanje bolečin v ledvenem predelu

2. Princip kontrole dihanja in pomembnost globokega in polnega vdiha, kar znižuje krvni pritisk in zmanjšuje vpliv stresa.

3. Odličen način preventive pred poškodbami in rehabilitacije po športnih poškodbah

4. Odlična vadba za krepitev trupa

5. Izboljševanje telesne drže

6. Gradnja na mišičnem tonusu

7. Povečevanje telesne kontrole in gibljivosti

Opis Funkcionalne vadbe

Funkcionalna vadba se osredotoča na vadbo, s katero krepimo in raztezamo mišice, na katere v vsakodnevnem življenju pogosto pozabimo.

Funkcionalna vadba je tudi vadba, ki je obravnavana kot ”uvodna vadba” v vašo športno udejstvovanje.

V kolikor se s športom pred prihodom v naš center niste ukvarjali ali ste mislili, da so vadbe za vas prezahtevne je funkcionalna vadba ravno pravšnja, da vas vpelje v zdrav šport.

Športna ura bo sestavljena iz različnih sklopov vaj, ki se bodo iz tedna v teden spreminjali in sledili napredku posameznika in skupine.

Vadba bo sestavljena iz vaj, ki vključujejo vse ključne mišice za popravljanje gibalnih vzorcev in krepitve telesa.

Temeljila bo na krepitvi ter raztezanju vseh mišic telesa s poudarkom na mišicah ali gibanjih, ki so v vsakodnevnem življenju zapostavljene/i.

Kaj lahko z vadbo dosežeš?

Funkcionalno vadbo lahko z drugimi besedami opišemo kot preventivna vadba za poškodbe, vadba proti bolečinam v sklepih in hrbtu, vadba za popravljanje telesne drže in gibalnih vzorcev ter kot manj intenzivna Boot Camp vadba.

Opis vadbe Zdrava hrbtenica

Z današnjim časom srečujemo z vedno več problemi s hrbtenico in nepravilno držo, zaradi različnih dejavnikov kot so sedeči poklic, stoječi poklic, nepravilno sedenje, poškodbe, nepravilna nošenja, obutve idr.

Zato smo za vas pripravili vadbo, ki je namenjena predvsem:
– učenju pravilne drže, aktivnega stanja in sedenja
– krepitvi trebušnega steznika, hrbtnih mišic, ramenskega obroča in kolčnih mišic
– raztegnitvi zakrčenih mišic,
– učenju pravilnega dihanja in sprostitvi
– učenju pravilnega dvigovanja bremen.

Vadba poteka v počasnem tempu in je primerna za vse starosti. Vadba se izvaja kot preventiva, lahko pa lajša tudi lažje poškodbe hrbtenice.
Pristop trenerja je k vsakemu posamezniku in prilagoditev vadbe, če je potrebno.

Kaj lahko z vadbo dosežeš?

Z vadbo ohranite svojo hrbtenico zdravo in močno.

Opis vadbe Mobility

Vadba Mobility predstavlja osnovo za varno izvajanje vseh ostalih vadb, zato je ne bi smeli zanemarjati. Za vas jo organiziramo prav z namenom, da zapolnite še zadnje manjkajoče dele sestavljanke zdravega aktivnega življenja. Ker vadba ni intenzivna, je primerna za ogrevanje pred vadbo, ohlajanje po njej, ali pa kot samostojna vadba za tiste, ki bi radi bolj mobilno telo. Vadba Mobility združuje jogo, pilates in nekatere druge vaje za razvoj gibljivosti in ravnotežja.

  • Pri vadbi uporabljamo masažne valje, ki prekrvavijo mišice, jih zmehčajo, povečajo amplitude gibov v sklepih in pospešijo regeneracijo. Za zdravo telesno držo in ustrezen tonus mišic trebuha, zadnjice in hrbta, poskrbimo z vajami za stabilizacijo trupa. Za popoln rezultat mobilnosti, pa ob koncu vadbe naredimo še nekaj vaj za raztezanje. Na vadbi vas naučimo tudi uporabe osnovnih dihalnih tehnik in izvajanje pravilnih položajev joge. Seznanimo pa vas tudi z zelo učinkovitimi tehnikami sproščanja in samomasaže.

Kaj lahko z vadbo dosežeš?

Ta oblika vadbe je izjemnega pomena predvsem za izboljšanje gibljivosti, ravnotežja, stabilizacije trupa in posledično večjo mobilnost celotnega telesa. Z njo lahko popravimo telesne nesimetrije, zakrčenost mišic, nestabilnost sklepov, telesno držo in še marsikaj. To je vadba, ki nam omogoča predvsem povečanje gibljivosti, motorike in koordinacije.