Trening v ‘pasjih dneh’

Verjetno ste že ničkolikokrat naleteli na nasvete kako preživeti pasje dneve, ki so trenutno v polnem teku.

No, mi pa vam ponujamo 6 nasvetov kako TRENIRATI v teh vročih dneh, da si boste naredili kar najmanj škode in kljub temu opravili dober trening.

  1. BODITE DOBRO HIDRIRANI – v teh dneh je potrebno spiti več tekočine kot v drugih letnih časih, ob povečanem naporu, kar trening vsekakor je, pa je to še toliko bolj pomembno
  2. TRENING OPRAVITE IZVEN NAJTOPLEJŠIH UR DNEVA (11h-17h) najprimerneje zgodaj dopoldne ali pozno popoldne, ko vročina zunaj začne popuščati
  3. TRENIRAJTE V HLADNEM oz. KLIMATIZIRANEM PROSTORU – tako boste zmanjšali dodaten napor, pod katerim se znajde telo ob povišanih temperaturah
  4. PRILAGODITE INTENZIVNOST – izogibajte se visokointenzivnih treningov (HIT), saj je telo pri takih že tako pod hudim stresom, ob vročini pa se to še potencira, kar je iz vidika zdravja zelo škodljivo in se odsvetuje!
  5. PRILAGODITE VOLUMEN – ciljajte na krajše treninge in ‘prišparajte’ serije/sete za druge dni 😉
  6. POSKRBITE ZA DOBRO OHLAJANJE IN UMIRITEV PO TRENINGU vzemite si čas po končani vadbi, da se telo umiri in primerno ohladi, preden greste pod tuš. Verjetno ste že doživeli, ko ste šli po vadbi prehitro pod tuš in ste potem ponovno ‘zašvicali’. To je ravno zato, ker telesa niste primerno ohladili po vadbi ter nato še s primerno hladno vodo pod tušom.

Vsekakor priporočamo gibanje poleti, saj je to res čas, ki ga večina željno pričakuje in možnosti gibanja na prostem so poleti najštevilčnejša.

Vseeno se gibanja v vročini lotite pametno, še boljša izbira pa je definitivno, da zavijete v naš gym, kjer vam bodo ohlajeni prostori olajšali vaše treninge.

Se vidimo tam 🙂

Tags: No tags