RAZBIJAMO MITE: trening z obremenitvijo

Danes so dnevi, ko so moški kraljevali v delu fitnesa, ki je namenjen »bildanju«, mimo.

Proste uteži, drogi, kettlebelli, pull-up štange,…

več in več predstavnic nežnejšega spola spoznava prednosti prelaganja železja in treniranja z lastno težo, ko gre za pridobivanje mišične mase in oblikovanja telesa.

Dandanes je veliko žensk, ki rade posežejo po utežeh, jih je pa tudi veliko takih, katere se zaradi nejasnosti okoli treninga z obremenitvijo, zadržujejo nazaj.

Prav iz tega razloga sem se danes odločil, da bom razbil TRI mite o treniranju z utežmi,

ki te mogoče zavirajo na poti do idealnih fitnes ciljev.

MIT #1

»Če pogosto nabijaš samo uteži, BOŠ postala nabita.«

Največkrat je ideja, da trening za moč vodi do nenormalnega povečanja mišične mase, velik, odbijajoč faktor – še posebno za tiste, ki bi radi hitro izgubili nekaj kilogramov.

A v resnici, je za povečanje mišične mase potreben prav poseben prehranski načrt in seveda trening. Če hočeš večje mišice, sta visoko beljakovinska »dieta« in višek kalorij esencialna za dosego tega cilja.

Pravzaprav, tudi če si na prehranskem načrtu za izgubo telesne teže, moraš dejansko še vedno zaužiti kar zajetno količino kalorij – več kot si misliš ( v nekaterih dietah to pomeni tudi 6 – 7 obrokov na dan).

Tako da, tudi če tvoj prvotni plan NI pridobivanje mišične mase, se nikar ne izogibaj treninga z utežmi.  Če si šele začetnica, lahko uteži super vključiš v kak HIIT trening ali pa narediš trening s kombinacijo prostih uteži in lastne teže, kjer pa seveda paziš, da ne preobremeniš oz. po domače povedano, ne skuriš mišic!

Tags: No tags